Wine & Walk i Växjö
1 mars 16:00
Om detta event
Lördagen den 1:e mars 2025 kommer äntligen Wine & Walk tillbaka till Växjö. Precis som tidigare upptäcker vi tillsammans nya spännande smaker från den stora vinvärlden. Den här gången är temat just ”Vinvärldens tre stora – Italien – Spanien – Frankrike”. Dina tre smakstopp gör du denna gång på Park Hotell, Royal Corner och Elite Stadshotellet. På varje stopp provar vi tre viner och avnjuter en apertizer. Självklart har du även denna gång möjligheten att boka till en specialkomponerad middag på den restaurang du avslutar kvällen.
Smakstopp
Apertizer
Hummer på cocktailmozzarella med soltorkadtomat och pesto.
Förrätt
En delikatessbricka med skaldjur, hummerröra, vegetarisk, ostar, kravknäcke, naplolitana m.m
Varmrätt
Grillad oxfilé med kantarellsås på småländska kantareller och en ragu på ekologiska primörer samt en supé på potatis.
Dessert
Cremé brulé med citron och havtornsorbet och friterad grönkålschips.
(Menyn serveras som Charing)
Apertizer
Tunnbrödssnitt bianco med pumpa, parmesan och rosmarin
Förrätt
Sötpotatisråraka med picklade kantareller, lingonpärlor och crème på Karl-Oskarost
Varmrätt
Svensk flankstek med puré på gulmorot och brynt smör, betor från Solmarka gård, rostade druvor och vinegrette
Dessert
Chokladcréme med svartvinbärsmousse, kaffekolasås och puffat quinoa
Apertizer
”Chèvre grillé avec abricot” – liten brioche, färsk getost, torkade aprikoser i olivolja.
Förrätt
”Œuf en cocotte aux truffes” – Ugnsbakade ägg från frigående pärlhöns smaksatta med rosmarin, smör och vit tryffel.
Varmrätt
Caille farcie au foie gras avec jus de veau et légumes racines sautés” – Fylld vaktel med foie gras, zucchini och confiterade tomater. Tryffel kalvsky med sauterade legymer
Dessert
Crème brûlée med kompott på syrliga äpplen från småland